Muzsikus Blog

Ez is Muzsikus, de nem a Megfagyott. Épület-kritikák, építészek, mesék az oktatásról, humor, kultúra, friss hírek, rendezvények, vélemények. Naponta frissülő tartalom. Cenzúra nélkül. Alkotásaitokat publikáljuk, ne legyetek szégyenlősek!

Címkék

ajánló (6) építészet (3) hk (4) koli (2) kultúra (3) oktatás (3) pályázat (2) poén (4) rendezvény (4) vélemény (10)

Utolsó kommentek

  • _Geci: Na, és akkor most hogy így a vizsgakártya kijátszása után? (2008.07.10. 23:06) Hol volt, hol nem volt,
  • humanplotter: vizsgázunk, vizsgázgatunk. türelem emberek... (2008.06.26. 00:07) Hol volt, hol nem volt,
  • _Geci: Ej, de rég frissült már ez a blog is. (2008.06.25. 01:16) Hol volt, hol nem volt,
  • Eszti: Khm... Sok mindenben igazuk volt, és sajnálatos, hogy eredménytelenül múlt el a "kampány". Azoktól... (2008.06.07. 11:36) Hol volt, hol nem volt,
  • lyályé: idealista dolog azt gondolni, hogy kedves tanárainkat érdekli az oktatás színvonala, vagy hogy min... (2008.06.06. 21:07) szakirány előadás
  • Utolsó 20

város3 kiállítás a KÖH-ben

2008.05.29. 14:41 | humánplotter | Szólj hozzá!

Már megint az építészfórumról vagyok kénytelen híreket lopni, de a tanszék honlapján is fenn van egy nagyon szép plakát.

"A BME Urbanisztikai Tanszékének kiállítása a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal földszinti aulájában (Budai Vár - Táncsics M. u. 1.)

A BME Urbanisztika Tanszék város3 tervezési tárgya keretei között Belső-Erzsébetvárosi és Belső-Józsefvárosi tömbök kerültek tervezésre, ezek a javaslatok és makettek kerülnek kiállításra.

Megnyitó: 2008. május 30-án (péntek) 13 órakor
A kiállítást megnyitja: Schneller István és Pálfy Sándor

A megnyitót követően kereszasztal beszélgetés a hallgatók és oktatók részvételével.
Meghívott vendégek: Erő Zoltán, Meggyesi Tamás, Schneller István, Szalai András

A kiállítás megtekinthető 2008. május 30-tól 2008. június 15-ig, hétköznapokon 9 - 16 óráig."

Ez a város3 félév sok mindenben eltért az előzőektől, például a helyszín most inkább a város4-re jellemző módon Budapest, nem pedig egy vidéki helyszín. A téma súlya szintén város4-re jellemző súllyal bír, nekik tavaly a panel lakótelepek problémakörével kellett foglalkozniuk.

Mindenki ismeri az eklektikus városrészek körül kialakult helyzetet, melyet ha pár szóval kellene jellemeznem, akkor a bénázás, a korrupció és a nemtörődömség jellemez. Ismerjük ugye a Hungária fürdő esetét, az AK-40 ügyet (lássd: szakkoli, Felvonó Galéria) és a hasonlókat. Így időszerű volt, hogy az Urbanisztika Tanszék kiadja hallgatók részére is az ügy megoldásának feladatát, hátha közülük kerül majd ki néhány olyan ötlet, amikből kiindulhat ezeknek a területeknek a rehabilitációja, fejlesztése, vagy dózerolása, ki tudhatja ugye.

A cél tehát szép és nemes, a probléma itt van az orrunk előtt, tessék rajzolni srácok! Idáig rendben is vagyunk, nade: heti 2 órában konzultálhat egy egész tankör, mellette ott van az ipar vagy közép vagy lakó tervük is, kinek melyik. Így is annyit dolgoztak a hallgatók, mint egy 6 kredites tárgyért, de persze kénytelenek voltak összecsapni, így sem jutott elég idő a kidolgozásra. Nem juthatott, mert ez a téma annyira mély, olyan sok munkát igényelne, amiért a 2 kredit nevetséges. Arról ne beszéljünk, hogy minden tervezés leadása egy napra esik.

Akik ezekután mégis magas színvonalú, a terület problémáira megoldást mutató tervet tudtak összerakni, azoké minden tiszteletem. Félek, hogy az előzőekben leírtak miatt, sajnos erre erősen csökkent az esély. Irány tehát a kiállítás, remélem tévedtem és magas színvonalú munkákat sikerült készítenie a harmadéveseknek.

Címkék: vélemény ajánló építészet

A bejegyzés trackback címe:

https://muzsikus.blog.hu/api/trackback/id/tr87493507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása