Muzsikus Blog

Ez is Muzsikus, de nem a Megfagyott. Épület-kritikák, építészek, mesék az oktatásról, humor, kultúra, friss hírek, rendezvények, vélemények. Naponta frissülő tartalom. Cenzúra nélkül. Alkotásaitokat publikáljuk, ne legyetek szégyenlősek!

Címkék

ajánló (6) építészet (3) hk (4) koli (2) kultúra (3) oktatás (3) pályázat (2) poén (4) rendezvény (4) vélemény (10)

Utolsó kommentek

  • _Geci: Na, és akkor most hogy így a vizsgakártya kijátszása után? (2008.07.10. 23:06) Hol volt, hol nem volt,
  • humanplotter: vizsgázunk, vizsgázgatunk. türelem emberek... (2008.06.26. 00:07) Hol volt, hol nem volt,
  • _Geci: Ej, de rég frissült már ez a blog is. (2008.06.25. 01:16) Hol volt, hol nem volt,
  • Eszti: Khm... Sok mindenben igazuk volt, és sajnálatos, hogy eredménytelenül múlt el a "kampány". Azoktól... (2008.06.07. 11:36) Hol volt, hol nem volt,
  • lyályé: idealista dolog azt gondolni, hogy kedves tanárainkat érdekli az oktatás színvonala, vagy hogy min... (2008.06.06. 21:07) szakirány előadás
  • Utolsó 20

Alkotóhét 3 in 1

2008.04.23. 09:33 | humánplotter | 1 komment

Izgalmas hetünk volt, 3 évfolyamnak is alkotóhetet tartottak. Vegyük őket szépen sorba.

    Az első évfolyamnak A Rajzi tanszék tartott rajzi alkotóhetet. Figyelem: Ilyen még nem volt! A címe: A hiba.

    Amint meghallottam, rögtön elképzeltem, ahogy különböző technikákat sajátítanak el a rajztanszék képzőművészeitől (akik sajnos kevesebben vannak, mint a nemzetiben az építészet) és hogy szerdára már tökéletesen paszteleznek, csütörtökön belekóstolnak az akvarellezés gyönyöreibe és péntekre okosabbak lesznek, mint egy ötödéves. Aztán eszembe jutott, hogy nem-nem, valószínűleg valamilyen képzőművészeti alkotást kell majd létrehozniuk, szobrot faragnak, mázolnak, meg graffitiznek és kiadják minden kreativitásukat.
    Ez utóbbihoz áll közelebb a valóság. A diákigazolványuk vonalkódjának mintájára kellett összehajtogatniuk egy papírt, majd meg kellett festeniük a vonalkódjuk mintáját komplementer színekkel. A végső művet a tankör összes munkája adja, az összhatás meglehetősen művészi lett, de hiányolom belőle a hallgatók egyéni kreativitásának tombolását. A munkák megtekinthetők a tanszéken, nézzétek meg.
    Az ötlet, hogy a rajzi tanszék alkotóhetet rendezzen szerintem egyébként kiváló, csak nincs még benne gyakorlatuk. Reméljük jövőre egy kicsit izgalmasabbra veszik a figurát, hogy jobban érvényre juthasson az egyéni kreativitás.



Másodév, közép-alkotóhét. Téma a fény és az építészet.

    A téma a tanszéktól már megszokott módon szorosan kapcsolódik az építészethez, az alkotások megtekinthetők a K aulában. A minőség elég széles skálán mozog, igaz olyannal idén nem találkoztam (bár tavaly sem), amitől hanyatt vágtam volna magam. Kiemelném a munkák közül a lépcsőház ablakai közé tömött lufikat, amik egy egész lépcsőház hangulatát alakították át gyökeresen, az Erzsébet téri járókelők szemét fényképező csapat ötlete is remek, a fotók szépek, csak rossz helyen vannak. Általában jellemzi az alkotóhetet, hogy a tanszék mindenkinek max pontot adott, ami vagy a munkák egysíkúságára utal vagy Mr. Csé nagyon jófej. Ja igen, miért szerepel fekete vászon az alkotások 70%-ában? :-) A kiállítással kapcsolatban az az egy kritikám van, hogy nem biztosítják az áramot azoknak a munkáknak amikből fityeg a kábel. Lámpa nélkül viszont nagyon nem értjük mit akartak az alkotók, konnektort nekik! Jé, itt egy videó.



Harmadév, Lakó3 alkotóhét. Bruhaház.

    Igen, elég furán hangzó elnevezés, de ezen ne akadjunk le. Az alapötlet remek: a házunk a legnagyobb ruhánk, a ruha pedig a legkisebb ház. Itt is bevizionáltunk ruhaként értelmezett tereket és térként értelmezett ruhákat már jó előre, ebből végül egy divatbemutató lett. Végigültük. Álmosak lettünk. De sokat nevettünk is, hogy mit bevállaltak emberek. Halkan jegyzem meg, akadtak nagyon ciki dolgok is. Én sajnáltam, hogy kevés volt a performance jellegű bemutató, általános módszer volt a modell alkatú lányok szimpla felvonulása. Voltak ötletes és voltak meghökkentő alkotások, a képeken a két első helyezett látható.
    A bemutató a VAM Design Centerben volt, ami szép környezetet teremtett, de az egy órás csúszást sajnos nem tudta feledtetni velünk. A zsűri a meghirdetetthez képest jócskán csappant, eltűntek belőle izgalmasan hangzó nevek: Makovecz, Jankovics, Galántai, Vincze, V.T., USE. Ezt mindenki sajnálta, de nélkülük is tudtak végül döntést hozni, bár sajna a performance-okat annyira nem értékelték.
    A kiállítás megtekinthető a VAM-ban, díjazottak bemutatója pénteken ismét. Vannak még videók itt és itt, meg itt.
    Reméljük nem ez volt az utolsó Lakós alkotóhét, mert jó móka és hasznos dolog más művészeti ágakkal ismerkedni.





    Szumma: soha rosszabb alkotóhetet, mert bár voltak hibák, összességében azért mindenkinek tetszett és jót tesz a kreatív szellemnek is, ha nemc sak sraffozunk látástól vakulásig.

Van véleményed? Kommentelj!

Címkék: oktatás vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://muzsikus.blog.hu/api/trackback/id/tr10438035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.vamdesign.hu/fashiontrend · http://www.vamdesign.hu/fashiontrend 2008.04.25. 16:21:48

MEGHÍVÓ
FASHION TREND

FASHION TREND - a divatszakma magyarországi legnagyobb eseménye!
2008. április 25. - 27.
VAM Design Center
Budapest, VI. Király utca 26.

* Napi 10 divatbemutató
* Divatmárkák kiállítása és vására
* Beauty bemutatók és tanácsadás
* Késő esténként late-night party-hangulat.


www.vamdesign.hu/fashiontrend
süti beállítások módosítása