Muzsikus Blog

Ez is Muzsikus, de nem a Megfagyott. Épület-kritikák, építészek, mesék az oktatásról, humor, kultúra, friss hírek, rendezvények, vélemények. Naponta frissülő tartalom. Cenzúra nélkül. Alkotásaitokat publikáljuk, ne legyetek szégyenlősek!

Címkék

ajánló (6) építészet (3) hk (4) koli (2) kultúra (3) oktatás (3) pályázat (2) poén (4) rendezvény (4) vélemény (10)

Utolsó kommentek

  • _Geci: Na, és akkor most hogy így a vizsgakártya kijátszása után? (2008.07.10. 23:06) Hol volt, hol nem volt,
  • humanplotter: vizsgázunk, vizsgázgatunk. türelem emberek... (2008.06.26. 00:07) Hol volt, hol nem volt,
  • _Geci: Ej, de rég frissült már ez a blog is. (2008.06.25. 01:16) Hol volt, hol nem volt,
  • Eszti: Khm... Sok mindenben igazuk volt, és sajnálatos, hogy eredménytelenül múlt el a "kampány". Azoktól... (2008.06.07. 11:36) Hol volt, hol nem volt,
  • lyályé: idealista dolog azt gondolni, hogy kedves tanárainkat érdekli az oktatás színvonala, vagy hogy min... (2008.06.06. 21:07) szakirány előadás
  • Utolsó 20

Nefelejcsük a Nefelejcset

2008.05.27. 13:03 | humánplotter | 11 komment

"A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) június 2-ától új helyszínen folytatja működését az Orco Property Group jóvoltából. A KÉK 2008 végéig az ötödik kerületi Szervita téri irodaházat lakja be, amely régebben az Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH)  székháza volt, ám öt éve üresen áll." - írja az epiteszforum.hu

Én személyszerint nagyon sajnálom a Nefelejcs utcai helyszín megszűnését, igazi (hogyismondjam) underground hangulata volt annak a helynek. A látszó téglafalak és piros I gerendák, a retrolámpák sokasága ezek mind-mind az egyedi hangulatot adták. Ettől volt minden előadás nemcsak szakmai, hanem baráti hangulatú is. A foszladozó mintás tapéta melegséget árasztott, múltban merengésre ösztönzött, mert ilyen volt a nagyiéknál is ugye.

Ebben a környezetben, meg persze néhány pohár jó bor után oldottabban beszéltek az előadók is. Könnyebben figyelt oda az ember, mint egy hideg, steril előadóban. Jó volt itt régi ismerősökkel összefutni, biztosak lehettünk benne, hogy egy-egy pecha kuchán ott lesz a Mari vagy a Juli, lehet velük iszogatni.


Meg volt a helye a kiállításoknak, meg volt a helye az előadásoknak és csukott szemmel is megtalálnánk a pultot. Egyszóval: a Nefelejcs utcai helyszín magasra tette a lécet utódjai számára. Kár lenne, ha úgy kezdődne a KÉK Szervita téri élete, hogy jók az előadások, szuper a kiállítás és a zene is remek, de azért mégsem olyan, mint az előző helyen. Én egyébként ettől csak picit félek, hiszen egy öt éve üresen álló irodaházról beszélünk, tehát az undergound hangulat adott kellene legyen, esetleg csak a nagyi tapétája fog hiányozni.

Egy év múlva viszont megint költözik a KÉK, hiszen ennek az irodaháznak a helyén vizicsigát épít Zaha Hadid...

A KÉK új székházának megnyitója június 2-án lesz.

Program:
20:00 Pedro Colón - FAM ARCHITECTOS - a madridi építésziroda bemutatja az iroda által tervezett díjnyertes madridi emlékművüket a 2004-es terrortámadás áldozataihoz és mostanában futó projektjeiket.

21:00 Ház megnyitó – megnyitja az ORCO képviselője, Finta Sándor (KÉK), Jan Kennis (Holland Királyság Nagykövetsége)

21:00 AR Awards kiállítás megnyitó - megnyitja Lynne Jackson a brit Architectural Review építészeti magazin szerkesztőségi tagja. Az AR Awards, az egyik legjelentősebb díj a feltörekvő fiatal építészek számára. A díjra, melynek célja, hogy a tehetséges új építészgenerációk számára szélesebb körű nemzetközi elismerést szerezzen, már több mint 80 országból, minden lakott kontinensről érkeztek pályázatok elkészült épületekre, design munkákra, tájtervekre, városi terek tervére, bútorokra.

22:00 Házavató buli a 8. emeleti tetőteraszon a város felett, Dj Csodafarkas és a többiek

Belépő 22.00-től 1.000,- HUF, az angol nyelvű előadás ingyenes.

A kiállítás 2008.06.02-06.21. között látható.

Címkék: vélemény ajánló építészet

A bejegyzés trackback címe:

https://muzsikus.blog.hu/api/trackback/id/tr94490065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Geci 2008.05.27. 16:05:25

Nnna, csak azért kommentelek ide is egyet, hogy lássa a sok paraszt, hogy van komment. Ha netán eddig azért nem szólt volna soha senki semelyik poszthoz sem hozzá, mert nem akart első beszélő lenni, akkor mostantól fogva ez már nem lehet probléma. Arra gondolni sem merek, hogy esetleg a kutyát nem érdekelné ez az egész, hiszen van soksok remekbeszabott, a stilisztika, szövegeszerkesztéstan és helyesírás terén is sok bátor újítást felvállaló post. A bercsényi mellékesével például rögtön két zseniális tárca is foglalkozik tényfeltáró jelleggel, de amúgy mindegyik posztban annyi a jó felvetés, nyitva hagyott kérdés, hogy nem is értem, miért nem indult még meg a kommentelés kultúrált vitán alapuló, bőlevű, de temékeny folyama...

humánplotter · http://muzsikus.blog.hu 2008.05.27. 18:43:21

Én sem nem értem, kommenteljetek többen, hallgassatok _Geci-re!

Amugy mi a baj a heJesírásommal? Sugárzik az előző kommentből az irónia...

_Geci 2008.05.28. 22:15:32

Azt amúgy lehet tudni, hogy ki vagytok ti (márha többen vagytok), a szerkesztők?
Vagy marad az írói álnév?

humánplotter · http://muzsikus.blog.hu 2008.05.29. 13:35:52

nem te vagy az első, aki érdeklődik. szerintem lényegtelen kérdés, a lényeg a blog maga, hogy itt beindulófélben van valami érdekes, remélhetőleg.

_Geci 2008.05.30. 03:17:44

Nem, nem az. Lényegtelen kérdéseket nem szokásom feltenni.

A kérdés elől való elsikamlásnál sokkal elegánsabb (egyébként bármi elegensább) csak úgy simán válaszolni, akár egyszerű tőmondatokban is, hogy nem, nem feditek fel magatokat mert csak..

Semmi gond, megtehetitek, de szerintem ez így egy alapvetően nagyon rossz koncepció.

humánplotter · http://muzsikus.blog.hu 2008.05.30. 09:39:37

Azt gondolom, hogy válaszom nem elsiklás, hanem egy nem-nek tekinthető válasz volt, csak nem tőmondatban megfogalmazva.

Mindenesetre szeretném megismerni a véleményedet: miért rossz koncepció névtelenül írni?

_Geci 2008.06.01. 15:15:06

Értelem szerűen benne volt, hogy nem, csak ha visszaolvasod, akkor szerintem te is látod, hogy a körítőblablával együtt eléggé mellébeszélősre jön ki a figura.

Ami meg a névtelenséget illeti, az jelen esetben azért nem feltétlenül jó hozzáállás, mert ez a dolog elvileg az építészkarnak valami nemhivatalos suliújságja akart lenni, nem valami szánalmas egoblog, már ha abból indulok ki, hogy eredetileg mit választottatok címnek. Gondolomén. Egy ilyennek pedig vannak ismert szerkesztői, valamint egy egy cikk komolyabbnak mutatja magát, ha a benne foglaltakat valaki névvel arccal felvállalja.
Más kérdés, hogy (véleményem szerint, általam ismert, különféle iskolákba járó emberekből kiindulva,) az építészek a legszánalmasabb kis férgek az egyetmista-fajból, és ezek elé nem szívesen áll oda pofával az emberfia.

Egyébként szintén a komolyság látszatának keltése végett kellene a több szerkesztőnek (márha vannak) is előlépni, mert az, hogy minen cikket te jegyzel, szintén nem néz ki jól.

De ha marad a névtelensg, akkor meg különösen nem ártana (főleg hogy büntetlenül meg lehet tenni) néhány gecibb, vitriolosabb, felmerülő hülyeségeket keményen ostorozó cikket bedobni, mert nekem pl az a tapasztalatom, hogy ilyenolyan meghívókra, egy egy zseniális művész bemutatására, egyszóval csak a langyos dolgokra a kutya nem kíváncsi.

És nem ártana lassan valami dizájnt összeütni.

humánplotter · http://muzsikus.blog.hu 2008.06.01. 17:26:50

"szánalmas kis férgek", hát ez jó. te tényleg jól kihasználod a névtelenség adta szabadságot. én veled ellentétben nem vagyok bunkóbb név nélkül, mint egyébként, azaz nem írok olyat, amit a nevemmel nem vállalnék fel. más kérdés, hogy nem akarom, hogy azt mondják ez az ő blogja, ezt ő csinálja, milyen fasza/szar alak, engem hagyjanak békén, nem önreklám ez itt.

abban viszont igazad van, kellenek még szerkesztők. lesznek is idővel, majd akkor már mehet névvel a dolog, dizájn is kell és lesz is, de tudod mi "férgek" itt az építészkaron eléggé elfoglaltak vagyunk, egyelőre részemről ennyire futotta.

ha olyan langyos, ha nem is vagy építész, csak ismersz magunkfajta "férgeket", akkor nem értem miért olvasod...

_Geci 2008.06.01. 22:23:43

Sikerült épp ellenkező következtetéseket levonni abból, amit írtam.
Honnan is tudhatnám, hogy az építészek mennyire alja bagázs, ha magam nem volnék az? Őket ismerem a legjobban. Ismerek sok egyéb fajtát is, és általánosságban egyik sem halmozott magára ennyi szánnivaló rossz tulajdonságot, mint mi.

(Visszaugorván az első pontra, én bizony amit írtam nem bunkóságból írtam.
Csak kötözködéül egy apróság: te a második modatodban bizony direkte lebunkóztál, ami a sokféle kommunikációs eszköz közül bizony nem pont a legkultúráltabb. Szóval ezen a ponton egy apró önellentmondást vélek felfedezni abban, amit írtál. Itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy egy tanáccsal ellássalak, már persze ha ilyet elfogadsz tőlem: amilyen stílust egy nímand kommenter megenged magának, nem feltétlenül célravezető vagy elegáns, ha egy főszerkesztő is megengedi magának.
Továbbá ezt a dacos kérdést sem tartom túl taktikusnak ott a végén, persze ha tényleg arra utaltál, hogy nagyon ellenedre lenne, ha a továbbiakban olvasnálak vagy kommentálnálak benneteket, akkor ezt el tudom fogadni. Ti tudjátok lelketek rajta.)

humánplotter · http://muzsikus.blog.hu 2008.06.02. 14:20:19

ennek a beszélgetésnek semmi értelme. egyrészt elbeszélünk egymás mellett, másrészt kiforgatjuk egymás szavait, mégha nem is szánt szándékkal. olvassd nyugodtan a blogot és kommentezz, engem aztán hidd el hogy nem zavarsz.

humánplotter · http://muzsikus.blog.hu 2008.06.02. 17:13:23

gondolkodtam az eddigi kommentjeinken. egy kicsit eltértünk a lényegtől, átment a dolog valami másba, ami nem annyira -hogy is mondjam- építő jellegű. tanácsom az, hogy folytassuk a legfrissebb bejegyzésnél és csevegjünk arról.
süti beállítások módosítása